Er du klar over, at om ganske lidt tid, så skal alle nye bygninger bygges på en måde, som er klimavenlig. Bygherrerne skal tage ansvar for, at der dæmmes op for CO2 udslippet. Der er faktisk en ny lov, som fortæller det. Og ja, det er bygherrerne da, også med på. De vil også gerne gøre noget for klimaet. Men det handler ikke bare om at de skal bruge genbrugsmaterialer i byggeriet. Det handler heller ikke om, at de skal være opmærksomme på at bruge nye materialer, der kan genanvendes engang om mange år. Det handler ikke kun om de anvendte materialer og nye teknologier, som eventuelt skal bygges ind i bygningen. (Varmesystemer, ventilation mv.)
CO2 neutral byggeproces
Lovgivningen handler faktisk også om, at selve byggeprocessen skal udføre klimaansvarligt. Den handler derfor også om, at bygherren skal tænke på, hvordan byggematerialerne bliver transporteret fra produktionsstedet til byggepladsen. Og i den sammenhæng skal der også tænkes på, hvilke metoder der anvendes på byggepladsen, så det er en sikker, effektiv og klimavenlig arbejdsplads. Derfor ser du allerede nu flere og flere bygherrer, som henvender sig til specialiserede leverandører af materialer og de forskellige hejs, de har brug for på byggepladsen.
Klimavenligt hejsegrej
Det er nemlig muligt at leje hejs, som faktisk er klimavenlige, selvom de bruger strøm. Et hejs er en fast del på en byggeplads. Det kan bruges til hurtigt at løfte personer eller materialer op i højden, så arbejdet bliver udført effektivt. Håndværkere trættes ikke, inden de når op i 9. sals højde. Materialerne transporteres op i 9. sals højde hurtigt, når der er brug for dem.
Dit spørgsmål er nu: Er det klimavenligt at bruge et hejs? Måske ikke. Men der findes firmaer, som udlejer hejs, der samarbejder med organisationer, som gør meget for klimaet. Et eksempel er, at når firmaet anskaffer sig et hejs, så tager organisationerne aktion og gør noget godt. Fx planter de træer, som modsvarer hejsets forbrug af strøm.